Home‎ > ‎

Echo

Eko-släckaren verkar tyvärr vara avslagen i default läget. Ljudet från högtalaren går därför genom telefonen och in i micken igen, varför den som ringer en Openmoko telefon hör sig själv.


Slå på den avancerade Eko släckaren med ett modemkommando (2008-sep-05)

http://lists.openmoko.org/nabble.html#nabble-td791642


Buggrapport - http://docs.openmoko.org/trac/ticket/1267

---

Gustav skriver följande (något redigerat 2008-sep-01)


Hej!

 

Att den som ringer en hör ett eko är ett ganska välkänt problem för neon. Det finns ingen patenterad lösning för att få bukt på ekot. Det finns en del forumtrådar, speciellt denna http://docs.openmoko.org/trac/ticket/1267 , som har lyckats få bukt på ekot genom att editera '/usr/share/openmoko/scenarios/gsmhandset.state'. 'gsmhandset.state' är config-filen istället för att köra "grafiskt" kommandot 'alsamixer". I 'alsamixer' finns det en mass reglage man kan skruva på. Många har testat sig fram och pratat i telefon samtidigt som de sänker ljudet på 'Mono Playback Volume'.

 

http://docs.openmoko.org/trac/attachment/ticket/1267/gsmhandset.state

 

Filen ovan är en special-editerad gsmhandset.state som ska få bukt på bruset och ekot. Jag har dock aldrig blivit helt av med ekot. Det kan dock ha att göra med att jag kör om2008. De som hört av sig kör antagligen om2007.

 

Man kan ladda ner filen ovan och skicka över den till sin telefon med kommandot 'scp /filväg/gsmhandset.state root@192.168.0.202:/usr/share/openmoko/scenarios/gsmhandset.state'

 

Jag har aldrig fått igång GSM:en under om2007. Be han installera om2008 så kommer gsm:en att starta väldigt smidigt. Det finns som du själv har sett en väldigt enkelt GUI för att starta gsm, wlan, etc..

Comments